👍 Proč si ji přečíst: Jde o základní knížku o koučování od guru koučinku Johna Whitmora. Spoustu lidí neustále zaměňuje koučink s mentoringem či s terapií, čímž v praxi dochází k častému zneužívání tohoto pojmu a k jeho devalvaci. Koučem se dnes nazývá každý druhý, aniž by jen tušil něco o respektujícím přístupu. Tahle knížka vám pomůže velmi snadno pochopit, co skutečný koučink je a co není, jak se jej naučit a jak při něm postupovat. Pokud se chcete dozvědět vše o koučování v jeho čisté, komercializací nezkažené podobě, tato knížka by měla být vaší první volbou!

❤️ Co mi dala: Díky Akreditovanému výcviku koučinku (ICF) a této knize jsem získala hlubší pochopení, co stojí za celou filozofií koučinku, a že to celé není jen o GROW metodě 🙂 Naučila jsem se nepřebírat odpovědnost za ostatní a za výsledky jejich práce, čímž jsem svému já ušetřila spoustu stresu nejen v pracovním ale i v osobním životě. Zjistila jsem, že pokud dáte lidem prostor a vytvoříte to správné prostředí, každý nakonec přijde na to, jak situaci nebo problém řešit, a většinou se jedná i o daleko lepší řešení, než jaké by napadlo vás samotné. Začalo mě bavit koukat na to, jak lidé kolem mě rostou, což považuji za jednu z nejhodnotnějších kompetencí pro leadera.

4 z 5: Knížka v sobě nese obrovskou hodnotu a je po právu bestsellerem, kéž by jen byla napsána čtivější formou!

📚 Tato knížka se stala Knihou měsíce Června 2022

Vybral ji pro vás autor knihy Konec prokrastinace, tvůrce podcastu DEEP TALKS, zakladatel vzdělávací společnosti GrowJOB, konzultant a speaker Petr Ludwig a tady se dozvíte, proč byste si ji podle něj měli určitě přečíst: