👍 Proč si ji přečíst: Třetí kniha od Austina Kleona vydaná nakladatelstvím Jan Melvil Publishing. Zatímco první Kraď jako umělec byla o kreativitě a hledání inspirace a druhá Ukaž, co děláš! o tom, jak jít se svým dílem s kůží na trh, tato třetí nám pomůže v tvorbě dál vytrvat. Je o odbourávání tvůrčích bloků, o boji s prokrastinací, o nastavení udržitelného tempa a vytrvalosti. Kniha obsahuje několik jednoduchých a praktických tipů, které jsou podány jako vždy hravě, s lehkostí a porozuměním.

❤️ Co mi dala: Mám knížky od tohoto autora moc ráda. Nejen z obsahového hlediska, ale i z toho vizuálního. Je radost je číst. Pro mě jsou vždy příjemným zastavením, kdy seberu rozum do hrsti a začnu mít zase všech pět pohromadě. Je to jako by vám někdo, koho obdivujete, řekl: "Hele buď v pohodě, mám to úplně stejně jako ty - taky pochybuju, jestli mám co ukázat, a jestli vůbec mám na to, abych to zvládnul". A vy si řeknete: "Aha, pochyby jsou přirozené, jediné, co musím udělat, je je neposlouchat". Úplně se vždycky uklidním a zase JEDU DÁL 😁

4 z 5: Mně osobně se tato knížka dotkla méně než ty předchozí dvě. Zpracovává navíc náročné téma práce s prokrastinací a houževnatostí, které se prostě hodně těžko zjednodušují na pár stránek, a existují o nich o krapet lepší knihy. Byla skvělá a určitě bych ji doporučila ke čtení, ale z hlediska přínosu mi přišla o něco méně transformační než její starší dvě sestřičky.