👍 Proč si ji přečíst: Pokud si už dlouho o něčem říkáte, že byste se to chtěli naučit nebo si na něco najít více času, případně jste věčný začínač a u ničeho nevydržíte déle než pár dní či týdnů, pak je toto přesně kniha pro vás! Ať už jde o běhání, čtení, hubnutí, meditace, práce na vlastních projektech, cizí jazyk, cokoliv, knížka vám bude skvělým průvodcem pro to, abyste s těmito věcmi nejen konečně začali, ale dotáhli je i do zdárného výsledku. Leo Babauta o sobě rád tvrdí, že kdyby existoval šampionát v prokrastinaci, byl by jeho vítězem. A přesto i on sám dokázal uběhnout ultramaraton, zbavit se dluhů, vydat několik úspěšných knih a dosáhnout dalších osobních úspěchů. Kdo jiný než právě on by nás tedy dokázal lépe naučit, jak překonat nechuť, lenost nebo strach a udělat první krok. A po něm další a ještě další, až do slastného cíle.

❤️ Co mi dala: Téhle knížce prakticky vděčím za to, jaký život nyní žiju a jak dobrý pocit z něho mám. Dřív jsem dokázala prokrastinovat snad i prokrastinaci 🙂 Tolik jsem toho chtěla přečíst a věnovat se různým dalším činnostem, ale prostě jsem se k tomu nedokázala přimět nebo u toho vydržet déle než pár dní. Ve výsledku to končilo výčitkami a pocitem, že mi život proklouzává mezi prsty. Leo jako by do mě viděl! Dokonale uměl v pravý okamžik popsat, co se mi v rámci mé prokrastinace zrovna honí hlavou, a přijít s radou, která na mě v danou chvíli fakt zafungovala. Postupnými krůčky jsem tak skutečně začala trvale získávat nové návyky, které jsem toužila mít, a zbavovat se těch nechtěných. Nikdy nezapomenu, kdy jsem tuto knihu četla, protože od té doby se můj život zásadně posunul lepším směrem!

5 z 5: Za mě nejlepší kniha na boj s životní prokrastinací (a že jsem jich přečetla!). Je i napsaná neprokrastinačním způsobem: malá s krátkými kapitolkami. Totál pecka!