👍 Proč si ji přečíst: Protože přestanete váhat, jestli vůbec máte co ukázat. Nebloumejte. Nejprve to ukažte a ono se samo ukáže, jestli to k něčemu je. Nikdy nebudete mít pocit, že už je to dostatečně připraveno k ukázání a budete danou věc úplně zbytečně šperkovat, přestože tím nebudete už nijak zásadně zvyšovat její hodnotu. Čím dřív začnete se světem sdílet své nápady, pokusy a drafty, tím dřív na ně získáte zpětnou vazbu a můžete se tak podle toho daleko dříve zařídit. A vydělat tak třeba peníze o něco dříve, nebo naopak přestat ztrácet čas s něčím, co by se nechytlo, ani kdybyste na tom pracovali ještě o pár měsíců či let déle. Knížka krásně navazuje na knihu "Kraď jako umělec" od stejného autora - v tomto kombu vám pomohou nejprve najít tu správnou inspiraci pro skvělý nápad, a následně s tímto nápadem vyjít ven a ověřit si myšlenku v praxi.

❤️ Co mi dala: Uvědomění, že pokud váhám s uvedením nějakého nápadu do praxe nebo jeho představení lidem, protože to ještě není dost dobré nebo promyšlené, je to jen racionalizace z důvodu obrany před strachem z neúspěchu. V agilitě platí jedno heslo, a to "fail fast" - jinými slovy: pokud hrozí nějaké riziko neúspěchu, zařiď, ať to zjistíš co nejdřív a máš tak možnost se z toho co nejdříve poučit. Ještě pořád se toho popravdě nedržím tak moc, jak bych chtěla, ale knížka mě řádně nakopla jít do toho víc po hlavě a posunula mou hranici vnímání toho, co už může jít "ven" na daleko nižší úroveň.

5 z 5: Jde o rozměrově malou knížku plnou obrázků, kreseb a velkých fontů, takže ji dokážete přečíst i za jeden den. Nakopne vás, povzbudí a pokud dobře využijete momentum, které z ní získáte, dokáže vás v rámci vašich cílů a snů moc hezky posunout dál!