👍 Proč si ji přečíst: Pokud byste rádi získali nějaké nové návyky, věnovali se něčemu, co už delší dobu prokrastinujete, nebo byste se naopak rádi zbavili nějakých zlozvyků, sáhněte po této knize. Ne že by přinesla něco až tak zásadně nového, co ještě nebylo předtím napsáno, ale její velká přidaná hodnota je v tom, že autor všechny dosavadní poznatky velmi srozumitelně a čitelně poskládal dohromady, takže aktuálně jde za mě asi o nejkomplexnější knihu na téma práce s návyky a prokrastinací na trhu. Pochopíte tak nejen co máte dělat, abyste se dokázali pohnout z místa směrem, po kterém toužíte, ale budete rozumět i tomu jak a proč zrovna takhle, což zvyšuje pravděpodobnost, že se tam jednou vážně dostanete 🙂

❤️ Co mi dala: Jakožto milovnice knih Lea Babauty, které jsou veskrze zaměřené na podobnou oblast zkvalitňování života, jsem byla ochuzená o takový ten aha efekt, který tato kniha pravděpodobně svým čtenářům obvykle přináší. Ve výsledku tak pro mě byla knížka trochu zklamáním, protože jsem se po jejím přečtení už moc dál neposunula. Přesto mi stálo za to s ní ten čas strávit! Můžete toho z oblasti time-managementu přečíst, kolik chcete, nikdy neuškodí znovu si vše zopakovat a svůj stávající systém opakovaně revidovat (a vždy zas o trochu potunit). Líbila se mi také poslední kapitola knihy, která dala do zajímavé roviny oblast talentu a houževnatosti, a která tak pro mě byla hezkým a zcela novým zamyšlením.

4 z 5: Na to, jaký byl kolem té knížky hype, jsem od ní osobně určitě čekala víc. Ale objektivně vzato - já jsem magor, který téma návyků a práce s prokrastinací hltá už několik let, takže pokud bych se na knihu podívala nezaujatýma očima, pro nováčky je za mě naprosto super a rozhodně je to aktuálně asi nejlepší startovací a nejkomplexnější knížka v rámci tohoto tématu na trhu, takže její přečtení určitě doporučuju!

📚 Tato knížka se stala Knihou měsíce Ledna 2023

Vybral ji pro vás nadšenec do inovací a firemní kultury, spoluorganizátor konference Happiness@Work a spoluzakladatel projektu Workshop Martin Šafařík a tady se dozvíte, proč byste si ji podle něj měli určitě přečíst: