👍 Proč si ji přečíst: Máte spoustu nápadů, které byste chtěli uskutečnit. Nebo máte jen jeden - velký a silný sen, na který nemůžete přestat myslet. Ale tak nějak se do toho ne a ne pustit. Skoro vás jen pouhá myšlenka na to, že teď už na tom vážně jdete pracovat, fyzicky bolí. Tento pocit autor nazývá Odporem a občas ho zažíváme každý. Celá kniha je o tom, jak s Odporem svádět dennodenní bitvy a celoživotní válku, ve které ale budete po většinu času vítězem vy. Sám autor je spisovatelem, což se v knize projevuje dvojím způsobem: 1) s Odporem sám bojuje každý den, takže do knihy zhmotnil všechna svá pozorování a účinné taktiky. 2) Kniha samotná je literárním dílem plným metafor a vzletného jazyka, takže už její samotné čtení je zážitkem sám o sobě.

❤️ Co mi dala: S panem Odporem jsme staří známí, takže čtení této knížky pro mě bylo jako by mi někdo mluvil s duše😀🙏 Pár stránek a tolik porozumění! Usmívala jsem se, když autor popisoval, jak se Odpor rád maskuje za různé výmluvy (málo času, málo znalostí, ještě před tím musím tohle...). Všude jsem se rozpoznávala😀 Pomáhalo mi, že si to mohu při čtení takhle všechno zvědomovat a snižovat tak šanci, že se příště nechám zase obalamutit. Mám taky zapsanou důležitou poznámku: "Je potřeba počítat s tím, že Odpor s námi bude po celý život. Nečekej tedy, až bude ten správný čas, nebo až se na to budeš cítit, místo toho se soustřeď na vybudování denní rutiny a její následování nehledě na to, jak moc se ti chce nebo nechce. Odpor začne slábnout a výsledek se dostaví."

5 z 5: Malá, vřelá knížka s velkou sílou. Skvělá pro tvůrce nebo věčné prokrastinátory. Pouhým přečtením sice svou bitvu s Odporem nevyhrajete, ale budete aspoň znát všechny taktiky nepřítele, takže se váš denní boj s ním stane jednodušším🙂