👍 Proč si ji přečíst: Cirkadiánní kód představuje přirozený biorytmus našeho těla. Kdy usíná, vstává, jaké má přes den výkyvy energie, jak mu to myslí, co a jak tráví a metaboliziluje atp. Autor knihy je vědec, který se studiem cirkadiánního rytmu zabývá již mnoho let. V této knize sdílí výsledky svých studií a doplňuje je praktickými doporučeními pro život. Dozvíte se, kdy a jak jíst, cvičit, spát, jakým činnostem se v různou denní dobu věnovat, atp., zkrátka vše potřebné k tomu, abyste své biologické hodiny nejenom podpořili v jejich správném fungování, ale abyste je ještě navíc dokázali správně hacknout a využít tak svůj potenciál na maximum.

❤️ Co mi dala: První půlka knihy pro mě byla docela zklamáním. Jednalo se pro mě jen o trochu větší rozšíření informací, které už jsem znala z knih Proč spíme a Kdy. Druhá půlka už byla informačně zajímavější a hezky se doplňovala s knihami Zdravá střeva a Konec stárnutí. Přesto jsem měla pocit, že knihu píšou dva Pandové: vědec a jeho soukromé já. Dokud autor sdílel výsledky studií, byla za mě kniha poučná. Jakmile ale došlo na subjektivní spekulace, co "by to mohlo znamenat", a rady, co konkrétně by měl člověk v kolik hodin jíst, které byly doložené pouze vlastní zkušeností a individuálními příběhy, dost mě to vytáčelo. Už jsem viděla, jak se jeho rad chopí všichni věční dietáři a budou svá těla trápit zase zcela novými způsoby... Nicméně já sama jsem si z knihy odnesla zejména ještě lepší ujasnění toho, jak cirkadiánní rytmus funguje, a díky několika experimentům v oblasti spánku a práce s denní energií jsem začala fungovat daleko efektivněji.

4 z 5: Ano i ne. Pokud jste nečetli výše uvedené knížky, bude pro vás tato úplně že 🤯 Je sice podle mě hůř čitelná, ale obsahuje vše podstatné. Kdyby autor vynechal kontroverzní rady z oblasti hubnutí a nechal to jen jako knihu o zdraví, byla by to beze sporu kompletně poučná a užitečná knížka za 5⭐ Takhle musím za sebe snížit hodnocení a přidat k němu větu, abyste některé informace v knize raději brali s rezervou...