👍 Proč si ji přečíst: Autor staví knihu na tvrzení, že stáří není něco, co je nevyhnutelné, ale že jde prakticky o nemoc. Svůj výzkum soustředí na rozklíčování toho, co tuto "nemoc" způsobuje a jak své tělo hacknout tak, že stárnutí zpomalíme a v budoucnu jednou možná i zcela zastavíme. Autor zároveň v knize řeší i morální, společenský, ekonomický a ekologický dopad spojený s tím, co by se stalo, kdybychom jako lidé žili déle. Nebo spíš co se stane, až to nastane, protože podle něj je to skutečně už jen otázka času, než klíč proti stárnutí najdeme. Pokud vás zajímá zdravý životní styl a jak se pomocí něj dožít delšího života při zachování jeho dobré kvality i ve vyšším věku, pak by se vám knížka mohla moc líbit

❤️ Co mi dala: Snažím se udržovat zdravý životní styl z hlediska jídla, pohybu, spánku, otužování, psychohygieny apod., takže takhle knížka informačně hezky zapadla mezi další, které jsem na témata spojená se zdravím četla. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých faktů o lidském těle a v mém případě padlo i několik aha-momentů, kdy jsem díky knize lépe pochopila důvody, proč je to či ono ve zdravém životním stylu důležité, co za tím stojí, jak to spolu souvisí a jak to třeba ještě lépe vytunit.

5 z 5: Hustá knížka. Přestože je hodně vědecká, překvapivě mi nepřišla vůbec nudná! Myslím jen, že autor při svém filozofování nad budoucností zapomíná na naši "lidskou" stránku, která se ne vždy rozhoduje jen na základě dat, ale uvidíme, jak to jednou bude. Knížku doporučuju přečíst spolu s knížkami Proč spíme a Zdravá střeva jako další rozšíření obzoru v oblasti zdraví a well-beingu. Tato knížka mi z těch tří přišla určitě nejčtivější. Zaslouženě patří do mých TOP 10 knih roku 2021!

📚 Tato knížka se stala Knihou měsíce Listopadu 2022

Vybral ji pro vás jeden z nejlepších IT konzultantů se specializací na Google Workspace u nás a spolutvůrce aplikace Procesoid Pavel Minář a tady se dozvíte, proč byste si ji podle něj měli určitě přečíst: