👍 Proč si ji přečíst: Protože se vliv spánku na kvalitu našeho života v západní společnosti zásadně podceňuje. Podle autora se tím prakticky pomalu zabíjíme. A autorem knihy je neurověděc, takže bych ho brala vážně😁 V knížce se dozvíte až neuvěřitelné množství informací. Vážně jsem netušila, že toho jde o spánku tolik napsat! Dozvíte se, co se během spánku děje, proč spíme, jak se naše potřeby spojené se spánkovým režimem věkem mění, jaký má spánek vliv na naše kognitivní i fyziologické funkce, co s námi konkrétně dělá kofein, spánková deprivace, alkohol, drogy apod. S velkým zjednodušením se dá říct, že jak se vyspíte, takový život máte. Jak si tedy vše ideálně nastavit? Jak si zkvalitnit spánek a tím i svůj život? A proč byste neměli své děti prudit kvůli tomu, že spí až do oběda? Garantuju, že tady se vše dozvíte do těch nejmenších podrobností a začnete brát kvalitní spánek daleko vážněji než kdykoliv předtím!

❤️ Co mi dala: Och, rozhodně obrovskou motivaci více a hlavně kvalitně spát! A méně pít😀 Konečně mi někdo dokázal vysvětlit, PROČ mám spát 7-8 hodin, proč těhotné ženské nemají pít kofein a alkohol, proč [doplňte si cokoliv, co vás v souvislosti se spánkem napadne, protože ta odpověď tam bude😀] a že jsem nebyla jako teenager divná, když jsem prospala celé dopoledne (mami!).

4 z 5: Knížka má nesmírnou hodnotu a přínos a rozhodně by si ji měl přečíst úplně každý, vážně! Jen ji psal neurovědec. Takže fakt ale fakt hodně na předmětu svého zájmu ujíždí. Dozvíte se tolik podrobností, že si budete říkat, že tolik jste toho snad už ani vědět nepotřebovali. Tak je potřeba si zvyknout na všudypřítomné spojení "málo spíš = za chvíli umřeš". A připravit se na to, že když budete číst knihu o spánku, bude se vám během toho chtít hodně spát (NLP v praxi 😀). Každopádně je to ale jedna z knih, která vám do života přinese velkou a trvalou hodnotu. Určitě si ji přečtěte!