*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Začínám mít dojem, že mám fakt nějaký mindrák, protože jinak si ty moje předsudky vůči self-help knihám psaných ženami pro ženy neumím vysvětlit.

Po Organizačním pornu další knížka, u které jsem si říkala, že to nebude nic pro mě, protože já jsem přece jiná než ostatní ženy. Takový jako ten klučičí typ, že jo, víte, co myslím, mě tyhlety výplody nějakých přecitlivělých overthinkujících ženských, co mají zjevné daddy issue a hledají svou vnitřní bohyni (abych velmi trefně parafrázovala úvodní slova spoluautorky Michelle Losekoot), nezajímají.

No.

Tak za prvé mě fest překvapilo, že kniha je mnohem víc o učení Táni Brodské než o nějakém "potlachu" mezi dvěma kamarádkami, za kterýžto jsem knihu původně měla.

Za druhé mě dostala do kolen moudrost, kterou v sobě jednotlivá vyprávění mají. A v daný okamžik mi bylo úplně jedno, jestli je zrovna volen jazyk odborný, terapeutický, ezo nebo jakýkoliv jiný i kdyby to bylo napsáno klingonsky, pochopila bych, co má být podstatou sdělení, a to jediné v tu chvíli řešit.

Rychlá, svižná, krásná, přesto pomalá, hluboká a něžná. Taková je tahle knížka a rozhodně stojí, ženy moje, za přečtení!