👍 Proč si ji přečíst: Protože na nás všechny občas padne tíha života a těžko se nám pod ní dýchá. A všichni kolem ví nejlíp, co bychom měli, ale my prostě nějak nemůžeme. Chřadne nám z toho duše i tělo, ale my jsme pořád až po kolena v bahně a všechno nám přijde náročné, nemožné, možná i děsivé. Pokud se tedy potřebujete od něčeho "ods*at", tohle je přesně kniha pro vás! Nejde o žádné random motivační kecy, autor obsahově staví na základech psychologie a fenomenologie, přesto je vše popsáno velmi čtivou, jednoduchou a přímočarou formou. "Největší překážka, která nás dělí od šťastnějšího života, jsme my sami." - stojí tedy ta to kouknout, jak s touto "překážkou" pracovat.

❤️ Co mi dala: Pro mě naprosto zásadní knížka. Když jsem se topila v nejhorších sr***ách vyhoření, utopená v detailu, v pocitu bezmoci, že takto nesvobodně už se budu cítit napořád, tak mě tahle knížka doslova popadla za límec a vytáhla mě nad to všechno bahno. Najednou bylo všechno úplně jednoduché a jasné. A nikde žádný strach z toho, co se stane, když z toho kolotoče povinností vyskočím. Naprostý nadhled a klid. Neumím to dodnes vysvětlit, ale pro mě to byla v tu dobu naprosto transformační knížka, díky které jsem jako člověk opravdu začala přebírat zodpovědnost za svůj život.

5 z 5: Neumím říct, jestli bude tato kniha takhle transformační obecně pro každého, nebo to bylo dáno obdobím, ve kterém jsem ji četla. Ale moc bych si přála, aby měla takhle zásadní dopad na všechny. Na rozdíl od ezo knih totiž dává do rukou zodpovědnost za váš život vám samotným. Ne osudu, ani vesmíru, ani jiným podobným záležitostem, ale vám. A to je hodně silná a trvalá zkušenost. Jestli se vám líbilo Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele, věřím, že tohle pro vás bude úplně stejně srdcová knížka!