*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Děcka já vůbec nevím, jestli ten zážitek dovedu nějak kloudně zprostředkovat...

Kdyby se tahle knížka nestala Knihou měsíce, určitě bych se k ní dostala až mnohem později. Nelákala by mě. Plavání mě nebaví, tak proč bych si ji měla číst... Po rozhovoru s autorkou knihy Abhejali Bernardovou jsem si dala závazek, že ji teda přečtu, ale vlastně spíš jen tak ze zvědavosti. Takže se vžívám i do vás a jediné, co můžu říct, je, že mi budete muset důvěřovat a vážně si ji přečíst 🙂

Dodá sílu, dodá inspiraci, zatřese s vámi a odvede do možná nezvyklých sfér uvažování, propojí výkon i klid, růst i sebepřijetí. Zjistíte, čeho jsou lidské tělo a mysl (i ta vaše!) schopny. To vše ve fest čtivých kulisách, které jako by se s každou další kapitolou ještě o kus více vytříbily.

Připravte se na pomalý vypravěčský styl - ze začátku vám bude možná chvíli trvat, než se na něj vyladíte, dostatečně zpomalíte a začnete si ho opravdu užívat, pak už vám ale víc než 300 stran, které kniha má, začne utíkat jako voda a budete doufat, že tato opravdu nikdy neskončí.

Neuvěřitelný příběh! A ani netušíte, JAK MOC je zároveň o vás samotných…

Kniha se zaslouženě dostala i do mého výběru TOP 10 + 2 knih roku 2023.

〰〰〰

📚 Stala se také Knihou měsíce Července 2023

V rozhovoru vám o ní něco poví přímo její autorka Abhejali Bernardová, česká dálková plavkyně, běžkyně, lektorka kurzu meditace, neskutečně houževnatý a inspirativní člověk, který dokázal překonat tak obrovsky náročné sportovní výzvy, že mi to vůbec hlava nebere.

Teda…nebrala, dokud jsem si nepřečetla její knihu. Teď mám aspoň zlomek představy, jak velkou dávku odvahy a sebepřekonání musela do všech svých dobrodružství dát.

Ale fakt jen zlomek, protože v podání Abhejali to všechno vypadá jako nějaká přirozená samozřejmost, což tak nějak intuitivně tuším, že asi značně tu skutečnou realitu zkresluje a taková prdel, jak to vypadá v podání Abhejali, to asi úplně nebude 😀

Nuž, tady se dozvíte, proč byste si knihu měli přečíst i vy: