*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

"A plánuješ číst i Organizační porno?" "Hm, ne, mám osobní produktivitu docela načtenou, navíc nesnáším, když se něco dělá jen "pro ženy" - beztak je to jen marketingový tah."

Jo, přesně takovouhle hovadinu jsem před půl rokem vypustila z pusy. Dnes bych si ji za to nejradši umyla mýdlem.

Knížka se Anetě neskutečně povedla. A jo, přestože si z ní v pohodě vezmou hodnotu jak ženy, tak muži, pokud jste máma malého dítěte, ta knížka k vám bude mluvit úplně jinak. Aneta totiž ví. Aneta chápe. Aneta si to taky prožívá.

Na rozdíl od všech TM knih, které vás burcují k těm největším výkonům, tahle vám řekne: je úplně v pořádku, že se cítíš vyčerpaná. Je v pořádku, že nestíháš všechno, co bys chtěla. Je v pořádku, že už se někdy ani nezvedneš z gauče. Pojďme pracovat s tím, co máme. A tohle je extrémně hojivé.

Knížku můžu rozhodně doporučit, jak pro začátečníky, kterým dá ucelený pohled na téma osobní produktivity, tak pro pokročilé, kteří uvítají kvalitní a souhrnné zopakování pro revizi svých systémů a nasátí nové inspirace.

Jediné, co podle mě knize ubírá na kráse, je sekce věnovaná projektovému řízení - jako zarytý agilista už tento přístup k řízení projektů považuju za zastaralý, nebo přinejmenším vhodný pro mnohem méně kontextů, než jak může z knihy vyznít. Stejně tak některé části o práci s týmem bych už ráda viděla pojaté trošku jinak, než jak se v českých firmách ještě stále děje. Tyhle části mi ale do knihy nezapadaly celkově, takže pokud by se při nějakém budoucím druhém vydání knihy ztratily a daly tak třeba i prostor o to většímu rozšíření některého z jiných stávajících témat, vůbec bych se nezlobila a byla by to jasná 5⭐.

Nicméně zpět k mému doporučení - knížka je až na tuhle jednu mou výtku fakt moc povedená a můžu ji rozhodně doporučit. A hlavně pro nás, mámy, pro nás ji doporučuju úplně nejvíc! Jak už jsem psala Anetě: Jako bych měla o rok zkušenější ségru, kterou jsem nikdy neměla a od které jsem tyhle věci nejvíc potřebovala slyšet.

Knížka ke mně přišla v pravý okamžik. Moc přeju, aby v ten pravý okamžik přišla i k vám!

〰〰〰

📚 Tato knížka se stala Knihou měsíce Dubna 2024

Vybrala ji pro vás sama autorka knihy, spoluzakladatelka a ředitelka největší české marketingové vzdělávací platformy #HolkyzMarketingu a nově také spoluzakladatelka projektu #HolkyzByznysu, Aneta Martinek.

Tady se dozvíte, proč byste si ji podle ní a ohlasů od čtenářů její knihy měli určitě přečíst:

*Pokud knihu koupíte ZDE, dostanete na ni po zadání kódu “agilefluencer” 20% slevu.