👍 Proč si ji přečíst: Leo Babauta dokáže v málo slovech říci víc než jiní autoři v tlusté knize. V několika málo stránkách psaných větším písmem se tak dozvíte tu nejzákladnější moudrost, kterou efektivní time-management skrývá, a zároveň to bude úplně stačit k tomu, abyste začali žít svůj život uspořádaněji a smysluplněji. Abych citovala autora: „Vybral jsem ty nejlepší myšlenky z nejlepších systémů produktivity, které byly kdy vynalezeny: Mít vše hotovo Davida Allena a 7 návyků skutečně efektivních lidí Stephena Coveyho, přidal k nim pár užitečných myšlenek a vydestiloval je v použitelný systém pro zvýšení produktivity nazvaný ZTD čili Zen to done. Víc k tomu netřeba dodávat!

❤️ Co mi dala: V čem jsem kritizovala knihu GTD za její těžkopádný styl, to plně vynahrazuje lehký a velmi srozumitelný styl ZTD. Když jsem GTD začala používat v praxi, přece jenom jsem nedotáhla úplně všechna doporučení, protože mi přišlo, že je jich strašně moc a že se v nich trochu ztrácím. ZTD mi pomohla si můj systém znovu zrevidovat a doplnit chybějící místa tak, aby to všechno konečně začalo krásně fungovat jako celek.

5 z 5: Pokud s time-managementem začínáte, sáhněte určitě po této knize. Neodradí vás hutnost myšlenek a tlustá kniha, naopak se díky ní naučíte pár jednoduchých a srozumitelných pravidel, která můžete poměrně snadno začít ihned aplikovat ve svém životě. A jak už jsem zmiňovala na vlastní zkušenosti - kniha je velmi inspirativní i pro ty, kteří se v oblasti řízení vlastního času řadí mezi pokročilejší. Je to moje nejoblíbenější time-managementová kniha a určitě stojí za přečtení!