👍 Proč si ji přečíst: Přečtěte si ji, pokud se vám líbí time-managementová metoda GTD od tohoto autora, ale ještě jste ji zcela neovládli, nebo jste o ní možná ještě nikdy neslyšeli, ale rádi byste si uspořádali svůj život, myšlenky a kalendář funkčním způsobem. Tato kniha je rozšířením původní knížky "Mít vše hotovo", která metodu GTD poprvé představila. Co autor nedokázal v první knize dobře nebo dostatečně vysvětlit, to objasňuje v tomto jejím pokračování. Několik let od publikování metody GTD David Allen cestoval po celém světě a pomáhal lidem s jejím uvedení do praxe. Během této doby narazil u svých klientů na velmi podobné otázky a nejasnosti, a rozhodl se proto vydat pokračování knihy, kde se těmto problematickým částem věnuje daleko více a propojuje tak původně hodně teoretický text s daleko hlubší praxí.

❤️ Co mi dala: I když jsem si myslela, že mám metodu GTD už hodně zmáknutou, zjistila jsem, že jsem z ní vlastně využívala jen část, čímž jsem se ochuzovala o sílu toho celku. Bylo pro mě proto velmi užitečné znovu si všechny části i principy této metody připomenout a pomocí praktických tipů je postupně do mého stávajícího systému zakomponovat. Moc příjemné mentální cvičení a posunutí se zase o kus dál.

3 z 5: Pan David Allen prostě není Leo Babauta a neumí psát tak stručně a poutavě. Takže platí úplně to samé jako u "Mít vše hotovo" - obsahově hodnotné, ale hůře čitelné. Také bych neřekla, že se zde oproti první knize objevují nějaké nové převratné informace, spíše jde opravdu jen o zopakování již jednou napsaného, doplněné o některá lepší ujasnění a větší propojení z praxí.