👍 Proč si ji přečíst: Pokud trpíte pocitem, že neustále něco nestíháte, že nevíte, co dělat dřív, že se cítíte zahlcení nebo že nemáte tucha, jestli jde váš život tím směrem, kterým byste si přáli, pak vám tato knížka změní život! GTD je speciální time-managementová metoda, kterou pro řízení svého času a života využívá spoustu úspěšných lidí, a tato kniha vás ji naučí používat hezky krok za krokem dokud ji celou neovládnete! Přestože se v dnešní době tento koncept považuje za částečně překonaný nebo při nejmenším za méně dokonalý než tomu bylo dřív, patří tato kniha stále mezi absolutní základ a ovládnutí metody GTD za nezbytnou součást každého efektivně zorganizovaného života.

❤️ Co mi dala: Dala mi život. Doslova. Do té doby jsem chaoticky přepínala mezi mnoha věcmi, které jsem chtěla nebo musela udělat, měla jsem přetížený "procesor" a zapomínala nejenom spoustu úkolů, ale především jsem zapomínala různé nápady, což považuji za ztrátu nejhorší. Ten pocit, když si dokážete úplně vyprázdnit hlavu, a najednou vidíte jasně dopředu, tak ten fakt stojí za to!

4 z 5: Miluju myšlenky obsažené v této knize a jsem jí za mnohé vděčná, ale prokousat se prvními několika desítkami stran mi trvalo doslova několik měsíců. Nevím, jestli je to způsobeno těžkopádným překladem nebo oblibou ve zdlouhavém vysvětlování už samotným autorem, ale nechybělo málo a nikdy jsem tu knížku pro její pomalou dynamiku nedočetla. A že bych v tomto případě teda udělala sakra velkou chybu!