👍 Proč si ji přečíst: Protože si už říkáte, jestli jste fakt divní, když v práci věčně něco nestíháte. Protože co firmě stačilo dřív, dnes už není dost - abyste dosáhli cílů, musíte kvůli tomu skákat stále dál a výš. A během toho se v okolí neustále pohybuje někdo, kdo vám říká, co máte dělat, a pak vás odmění bonusem, když se vám to dobře podaří. V opačném případě vám ho vezme. Cink, cink. Přijde vám to normální? Takhle to přece ve firmách chodí! Nebo ne? V této knize máte možnost si přečíst, že to normální není. Resp. že to není vůbec nezbytné. Jak se daří firmě, která nemá stanovenou pracovní dobu, cíle, hodnocení, pracujete odkudkoliv, máte minimum meetingů, maximum svobody, prostor hrát si a dělat svou práci opravdu dobře? A jak se takovou firmou stát? V téhle knížce se to dozvíte!

❤️ Co mi dala: No minimálně ujištění, že jsem se nezbláznila, když považuju to, jak fungují dnešní firmy, za nenormální. Jsem velký odpůrce hierarchií, jakýchkoliv pokusů o "řízení výkonu zaměstnanců" a podobných praktik z osmdesátek, kterých se firmy i v dnešní době stále tvrdošíjně drží. To, že je někdo zaměstnanec, neznamená, že je malé dítě, kterému musíme říkat, co má dělat, neustále ho kontrolovat a hodnotit, jestli se chová "správně". Sranda je, že dnes už začíná převládat názor, že se tak už nemáme chovat ani k těm malým dětem - jen k těm zaměstnancům pořád jo😀 Takže já tuhle knížku používám jako otvírač hlavy ve chvíli, kdy potřebuju začít ve firmě diskusi tímto směrem.

5 z 5: Lehká, čtivá knížka, která je zhmotněnou inspirací. Miluju ji a miluju kulturu firmy Basecamp (minimálně tu, o které se píše v knize 🙂). Více o tom, jak to u nich chodí, se můžete dočíst i v jejich několika dalších knihách. Tady na blogu najdete mé dřívější recenze na dvě z nich: Restart a Práce na dálku.