👍 Proč si ji přečíst: Kniha je vhodná nejen pro firmy, které svým zaměstnancům umožňují home officy, ale také pro freelancery nebo pro lidi, kteří pracují v rámci svých týmů vzdáleně. Předkládá mnoho praktických tipů, jak se k práci na dálku z hlediska firmy i vlastního nastavení dopracovat a jak ji zcela bez problémů zvládnout. Dokáže vám ji vylíčit takovým způsobem, že máte chuť jít okamžitě za vaším šéfem a domluvit si trvalý homeoffice hned od pondělka 😀 Pánové jsou autory již zde recenzované knihy "Restart", kde popisují své zkušenosti s fungováním jejich velmi cool firmy Basecamp - tato kniha je jí svým stylem velmi podobná: hravá, bezstarostná a plná inspirativních tipů a nápadů.

❤️ Co mi dala: Rozhodně mi hodně změnila percepci toho, jak jsem doposud práci z domu vnímala já: jako něco neúčinného, neefektivního a destruktivního pro týmovou práci. Pochopila jsem, že je to opravdu spíše otázka správného nastavení a firemní kultury a že to může fungovat. Spoustu tipů a inspirací jsem také mohla použít pro obyčejné distribuované týmy, kde jejich členové pracují z různých kanceláří, tedy ne nutně přímo z domova. Navíc mi kniha velmi pomohla k představě, jak si nastavit práci z domova a jak ji účinně ovládnout, pokud bych se jednou chtěla živit třeba jako freelancer. EDIT: V Covidové době jsem všechno z knihy zužitkovala na maximum! A teď, když už je ze mě i ten freelancer 😁, můžu přínosnost této knížky více než potvrdit i v z hlediska této domény🙂

5 z 5: Tato kniha je směsicí zkušeností autorů z vlastní firmy a zároveň několika dalších teoretických konceptů. To z ní dělá velmi univerzálně použitelnou příručku, která je navíc napsána velmi odlehčeně a čitelně, takže ji doslova zhltnete. Pro mě osobně velmi inspirativní kniha.