👍 Proč si ji přečíst: Richarda Bransona budete možná mnozí znát - milionář, filantrop a zakladatel konglomerátu Virgin Group (aerolinky, vydavatelství, vesmírný turismus,...), jehož život je přinejmenším velmi pestrý a neotřelý (přesvědčit se o tom můžete bapříklad v jeho životopisné knize Virgin: Hledání sebe sama). Stejným způsobem pak přistupuje i k vedení své firmy. Richard Branson napsal již mnoho knih. V této konkrétně nás nechává nahlédnout do toho, jakým způsobem o firmě a jejím vedení uvažuje, jaké hodnoty jsou pro něj důležité a jakým způsobem se je snaží ve firmě naplňovat. O obsahu hodně napoví už samotný podtitul knihy: How to Listen, Learn, Laugh and Lead. A tohle se zde na konkrétních příbězích a aplikacích v praxi opravdu dozvíte - jak vytvořit zdravou firmu a firemní kulturu, kde budou lidé rádi pracovat.

❤️ Co mi dala: Hřejivý pocit, že i obrovská firma se dá stejně jako ta menší stále řídit pomocí srdce, hodnot a lidského přístupu. Jako základ k tomu stačí mít ve vedení skutečné leadery a ne zkostnatělé manažery s metodami řízení z 80. let. Poskytla mi také materiál pro naše HR, kterým jsem tak mohla doporučit knihu, ze které se dá z hlediska budování firemní kultury čerpat hodně inspirace.

5 z 5: Velmi čtivá a zábavná kniha se spoustou zajímavých myšlenek. Poučné čtení zejména pro CEO a majitelé firem. Z hlediska tvorby zdravé firemní kultury bych ji naprosto bez výhrad doporučila přečíst také všem, kdo pracují v oblasti HR.