👍 Proč si ji přečíst: Získáte zcela svěží pohled na to, jak se dá firma také vést a organizovat, a že to vždy nemusí být jen o striktních procesech a kopírování mnoho let přežitých vzorců firemního řízení. Firma Basecamp je známá inspirativní kulturou podporující autonomii, smysl a mistroství svých zaměstnanců. Malá firma, která se rozhodla už dál nerůst na lidech, ale o to více se zaměřit na hodnotu doručovanou zákazníkům v podobě svého produktu. V knize se poměrně hodně podrobně dozvíte, jak fungují jejich vnitřní procesy, jakou zastávají filozofii v rámci pojetí a organizaci práce a jak o svou unikátní firemní kulturu i zaměstnance pečují.

❤️ Co mi dala: Takhle - vzhledem k tomu, že knížka nepřiznaně popisuje agilní způsob práce, včetně některých frameworků, tak pro mě nebyla tak šokujícím a objevným čtením, jako by tomu zcela jistě bylo, kdybych tento svět neznala. Přesto bylo velmi osvěžující a inspirující přečíst si o firmě, kde se nebojí dělat věci jinak, a vidět, že to může krásně fungovat.

5 z 5: Kniha je prakticky ukázkou toho, jak funguje agilní firma. Co mnoho teoretických knih o agilu popisuje často dost složitým způsobem, to je zde velmi čtivě a jednoduše vysvětleno na konkrétním příkladu firmy, která, aniž by svůj způsob fungování nějak nazývala, je agilní firmou skrz na skrz - od přístupu k zákazníkům a produktového managementu, přes vnitřní procesy, až po celkovou kulturu a přístup k zaměstnancům. Hezké a osvěžující čtení 🙂 Pro neagilisty doporučuju všema deseti, budete čučet!