👍 Proč si ji přečíst: Kniha popisuje, jak dosáhnout toho, že budete dobře vést lidi a budovat silný tým. Potřebujete pro to vytvořit kulturu podporující otevřenou zpětnou vazbu, díky které se všichni budete posouvat dál, vytvářet týmovou soudržnost a společně usilovat o dobré výsledky. Seznámíte se zde s konceptem radikální otevřenosti, což je způsob, jakým dát druhým feedback, aby jim skutečně pomáhal růst a ne jim ublížil nebo je vlastně nikam neposunul. Podstatou takové zpětné vazby je, že vám na druhém záleží, a že s ním jednáte otevřeně, upřímně a s respektem. Kniha vás naučí, jak feedback správně formulovat, jak vybudovat prostředí, kde si ho budete všichni zcela přirozeně dávat, a co víc, celá druhá polovina knihy je věnovaná tomu, jak komplexně s rozvojem lidí pracovat. Jak zjistit, co koho motivuje, a podpořit je v dosahování co nejlepších výkonů. A také jak je za to správně ocenit. To vše je doplněno o spoustu názorných a velmi poutavých příběhů z firem, jako je Google, Apple, apod.

❤️ Co mi dala: Začala bych tím, co mi vzala: téma na knihu, kterou jsem chtěla napsat o práci s týmy 😀 Přesně tyto věci, které kniha popisuje, se zatím v tak pokrokové formě nikde neobjevily, a přišlo mi velmi důležité, aby se téma rozvoje a oceňování lidí v 21. století konečně začalo dělat jinak, než jak z 80. let. Jsem ale samozřejmě velice ráda, že toto téma takto hezky dokázala popsat autorka s takovými zkušenostmi a jménem, jako je Kim Scott, díky čemuž se tyto myšlenky šíří do celého světa v daleko větším měřítku, než kdyby je popsala nějaká "no name" Hana Jadavan 😀 Mně osobně kniha pomohla koncept správně podané zpětné vazby lépe pochopit a pojmenovat způsob, jakým k práci s rozvojem a oceněním lidí celkově přistupuju. Díky tomu jsem schopna ho i daleko efektivněji vysvětlit druhým lidem, zejména pak během našich společných mentoringů.

5 z 5: Za mě je kniha v TOP 10 pro leadery na všech úrovních. Nenechte se odradit jejím názvem, který může evokovat, že je celá kniha jen o tom, jak máte všem na potkání od plic říkat, svůj názor na všechno 😀 Kniha vám pomůže zlepšit nejen práci s lidmi, ale i kvalitu vztahů z vašeho mimopracovního života. Určitě stojí za přečtení!