👍 Proč si ji přečíst: Dostali jste se na manažerskou pozici a vedení lidí je pro vás nová záležitost? Nebo jste možná manažerem už nějakou dobu, ale cítíte, že ta jiskra už není co dřív, a rádi byste to posunuli zase na vyšší level? A nebo to máte úplně jinak? Tato knížka se vám bude vždy (!) hodit. Jan Mühlfeit, který má za sebou sám velmi pestrou a úspěšnou kariérní cestu v roli manažera a následně i mentálního kouče, zde popisuje kroky, jak se z obyčejného manažera stát skvělým lídrem. Co to znamená? Že dokážete stavět na svých silných stránkách a stejně tak je dokážete rozpoznat a rozvíjet i u svého týmu. Že dokážete lidi inspirovat svým posláním a silnou vizí (kniha vám jako jedna z mála také pomůže s jejich tvorbou). Že umíte pracovat sami se sebou, se svými emocemi, množstvím energie a stresem a jste vyrovnanou osobností, která si umí zachovat rovnováhu mezi úspěchem a štěstím (a zdravím!). Kniha vás zkrátka naučí pracovat s lidským potenciálem a maximálně ho využít k tomu, abyste vybudovali skvělý tým plný angažovaných lidí!

❤️ Co mi dala: Mně se tahle knížka strašně líbila v tom, že jako jedna z mála knih o leadershipu s leadershipem doopravdy pracuje. Nejsou zde žádná generická a obecná doporučení typu: "Jako leader musíte mít vizi!" a tím to hasne, ale reálně vám řekne, co to vlastně znamená, jak ji vytvořit, jak s ní dál pracovat a hlavně, jak na to pak navázat tu samotnou práci s lidmi. Knížku tak velmi často používám jako studijní materiál při mentoringu manažerů. Velice dobře mi pomáhá vysvětlit věci, které se mi samotné občas těžko pojmenovávají. Miluju, že manažery učí lidskému přístupu a také to, že velmi dobře a hlavně účinně pracuje s psychologií lidí a s naší vnitřní motivací.

5 z 5: Skvělá a velmi praktická kniha! Za mě v TOP 10 knih pro leadery. Vždycky jsem o práci s lidmi a jejich psychologických aspektech chtěla napsat knihu, protože jsem měla pocit, že to na trhu obrovsky chybí. A pak jsem si přečetla Radikální otevřenost a Pozitivního leadera a zjistila jsem, že už nic psát nemusím, protože tyto dvě knížky dohromady popisují veškerý základ. Ne každému musí být osoba Jana Mühlfeita z různých důvodů sympatická a pravdou je, že se ve svých přednáškách i videích opravdu hodně opakuje, to však nic nemění na tom, že je tato kniha velmi kvalitní a za mě by si ji měl přečíst opravdu každý manažer. Do jednoho.