👍 Proč si ji přečíst: Vyhořeli jste, nebo k tomu nemáte daleko. Cítíte, že vás dennodenní stres ubíjí, a nevíte, jak se proti tomu bránit. Nebo bojujete s depresemi. Nebo s pocitem, že nemáte vlastní život pod kontrolou. No a nebo jste úplně v pohodě a prostě vás jen zajímají biohackingové techniky 😁 Kniha je jich totiž plná. Sama autorka si vyhořením prošla v jeho nejtěžší podobě a do knihy tak zhmotnila své myšlenky i nástroje, které jí pomáhaly a pomáhají navracet se zpět do normálního tempa, ke klidné mysli a radostnému prožívání života. Knihu tak z části tvoří sdílení Veroničiných zkušeností a část jsou praktická cvičení, kde se krok za krokem seznámíte s různými technikami mindfulness, dýchání, otužování (včetně Wim Hofovy metody), techikami na zkvalitnění spánku, zlepšení pozornosti, apod.

❤️ Co mi dala: Byla to první knížka, kterou jsem začala číst při opětovném návratu do práce po mém vyhoření a měsíčním sabbaticalu v roce 2019. Sloužila mi jako berlička, o kterou jsem se opírala, abych znovu nesklouzla to předchozího tempa. Pomáhala mi vracet mě zpět k tomu, co je skutečně důležité (zdraví, klidná hlava, žití), stavět si nové normy, nové návyky a nová pravidla fungování. Tehdy jsem neměla sílu nadšeně zkoušet všechny techniky. Samotným pohlazením pro mě bylo už čtení této knihy. K jednotlivým technikám se tak dostávám až teď s odstupem času a některé se postupně stávají součástí mého života.

4 z 5: Knížku bych určitě k přečtení doporučila, představuje zase trochu jiný druh terapie než tradiční knížky o vyhoření. Kde vidím limity, je její poměr teorie a praxe - pokud už hoříte, bude tam na vás těch cvičení možná až moc, pokud jste ok a jen vás zajímá biohacking, bude ta knížka pravděpodobně obsahovat málo detailu. Nicméně za mě je tato kniha jedním z nejvíc lidských návratů k sobě samému a svému tělu. A pokud jste o biohackingu ještě nikdy neslyšeli, bude pro vás velmi laskavým úvodem to této velmi zajímavé sféry.