👍 Proč si ji přečíst: Kniha představuje emoční inteligenci (EQ) jako jeden z nejdůležitějších ukazatelů toho, jak moc budeme v našem životě úspěšní. Má na náš život dokonce větší dopad, než hodnota IQ. Dobrá zpráva je, že emoční inteligenci se dá naučit a během života se dá neustále zvyšovat. Kniha pomůže velmi dobře pochopit, jak fungují lidské emoce, proč někteří lidé reagují na určité podněty tak, jak reagují, kde se bere naše schopnost empatie, naše houževnatost, apod. Je to obsažný a vědeckými studiemi podložený průvodce, díky kterému se čtenář naučí nejenom lépe chápat chování ostatních lidí, ale naučí se i lépe porozumět sám sobě.

❤️ Co mi dala: "Překvapivě" jsem zjistila, že to, co cítím a prožívám není zas tak ojedinělá záležitost 😀 Že jsme v tomhle jako lidé všichni stejní a lišíme se jen v tom, jak moc dobře dokážeme původce svých emocí číst a pracovat s nimi. Troufám si říct, že po přečtení této knížky jsem byla schopna se svými emocemi daleko lépe pracovat, ale začala jsem mít i daleko větší pochopení pro chování a prožívání ostatních lidí.

4 z 5: Jan Mühlfait ve své knize Pozitivní lídr uvádí, že jedna z nejdůležitějších oblastí, kterou by měl leader rozvíjet, je jeho emoční inteligence. Naprosto s ním souhlasím a neplatí to jen pro leadery. Velmi proto tuto knihu, která je v oblasti emoční inteligencí naprostým topem a je citovaná v mnoha dalších publikacích, doporučuji k přečtení naprosto všem. Připravte se na to, že má kniha hodně hutný text, takže čtení nepůjde vždy úplně samo (proto i to snížené hodnocení), ale každá přečtená stránka stojí za to!