👍 Proč si ji přečíst: Jestli pro vás byl doposud "networking" sprostým slovem, tuhle knihu si prostě musíte přečíst! Stejně tak pokud ho už doteď nějak šolicháte, ale zajímá vás, jak by se to dalo dělat líp - efektivněji a hlavně přirozeněji. Knížka vás (podle mě daleko účinněji než kniha Prodávat je lidské) naučí, jak dělat osobní marketing, jak oslovit ty správné lidi, kteří vám mohou pomoci akcelerovat cestu za vašimi sny, a jak je pro to, co děláte, skutečně nakoupit. To všechno naprosto lidskou a přirozenou cestou. Nejedná se tedy o žádné praktiky prodavačů deště nebo cokoliv neetického - právě naopak! Zjistíte, jak budovat a rozvíjet businessové vztahy tak, že budou skutečně postavené na dobrých vztazích s těmi správnými lidmi. Ale k těm se nejprve musíte nějak dostat. Jak? Dozvíte se v knize!

❤️ Co mi dala: Měla jsem s networkováním vždycky velké problémy. Ne, že bych se neuměla bavit s lidmi, to spíš naopak, ale nebavilo mě to. Miluju sebevzdělávání a miluju být superefektivní, takže kdykoliv jsem přijela na konferenci nebo na jinou akci, hltala jsem každou přednášku a o přestávkách jsem řešila něco svojeho. Jakékoliv tlachání s ostatními lidmi pro mě bylo ztrátou času. Nedej bože, když se někdo pokoušel o nějaký small talk (tuhle neoblibu mám ale teda až doteď 😀). Knížka mi konečně ukázala, proč by mě měl networking zajímat, jak moc je důležitý a k čemu všemu jej mohu využít. A jak ho dělat tak, aby to pro mě bylo přirozené a nerolovaly se mi z toho ponožky. A přestože jsem už spoustu věcí dělala dřív intuitivně sama, pomohlo mi si je pojmenovat a od té doby s nimi pracuji daleko vědoměji (a tím i úspěšněji).

5 z 5: Tahle knížka se mi moc líbila! Byl to takový Dale Carnegie jen modernější, smysluplnější a bez té manipulace. Pokud máte velké vize, jak v nějaké oblasti zlepšit svět nebo něco dokázat, může vám tato knížka pomoct vytyčit si účinnější cestu. Protože abyste dosáhli velkých snů, potřebujete mít kolem sebe ty správné lidi. Byla bych si ji přála přečíst tak před deseti lety - věřím, že bych dnes byla se svými projekty už mnohem dál…