👍 Proč si ji přečíst: Pokud se živíte předáváním myšlenek - jste lektoři, spíkři, manažeři, vedete nějakou iniciativu, pokoušíte se o nějakou společenskou změnu, apod., pak je pro vás tato knížka jako dělaná! Stejně tak jí věnujte pozornost i v případě, že hledáte knihu, která vám pomůže zdokonalit se v komunikačních dovednostech. Knížka má podtitul "Naučte se psát a prezentovat své myšlenky jako skuteční profesionálové!" a autoři v ní dali dohromady šest znaků, které by měla vaše řeč mít, pokud chcete ostatní skutečně hluboce zaujmout: jednoduchost, nečekanost, konkrétnost, věrohodnost, emoce a příběh. Kniha vás názorně a v postupných krocích naučí jak na to, aby již žádná z vašich řečí tyto parametry nikdy nepostrádala!

❤️ Co mi dala: Už dlouho jsem si u žádné knížky neudělala tolik screenshotů (rozuměj poznámek)! Konečně kniha, která mi dokázala srozumitelně ukázat, jak tvořit dobrou řeč, a ukázala mi, kde mám mezery (cca velikosti kráterů). Uvedení znalostí do praxe bude samozřejmě náročnější a bude to chtít hodně tréninku, zvědomění chyb je nicméně dobrým prvním krokem. Ke knize se hodlám opakovaně vracet a dále s ní pracovat jako s učebnicí.

5 z 5: Fakt kvalitní kniha o tom, jak správně formulovat sdělení informací či myšlenek, pokud chci, aby v druhých zarezonovaly a měly dopad. Žádná manipulace ani jiné hacky, jen zlepšení komunikačních dovedností. Zcela jistě jedna z nejlepších knih, které jsem na toto téma četla. Spolu s Přednášejte jako na TEDu fakt kombo!

Pozn.: aktuálně je dostupná pouze jako audiokniha 🎧