S ohledem na to, že jsem za první polovinu 2023 přečetla jen 15 knih, což je o dost méně než obvykle, přináším výjimečně místo tradičních čtvrtletních vítězů vítěze pololetní 🙂

Btw. s přehledem se do TOP 5 dostala jen kniha Proti proudu. Ostatní vybrané knihy za ni o kus zaostávají, ale zkrátka jsem v prvním půlroce neměla moc na topové čtení štěstí. To, že se do výběru dostaly hned dvě knížky o pěstování kytek o tom myslím taky dost vypovídá... 😀

Zde je tedy můj výběr TOP 5 knih za období leden - červen 2023 📚

(pořadí knih je náhodné)

📚 PROTI PROUDU - precizně vybrané úryvky rozhovorů s výjimečnými osobnostmi, které vám v rámci 11 seberozvojových témat rozšíří obzor ohledně toho, co může znamenat "žít dobrý život".

📚 SÍLA ROZUMU V BLÁZNIVÉ DOBĚ - potuníte si své kritické myšlení a zjistíte, jakým biologicky daným chybám v úsudku se vyvarovat. Navíc se nad konkrétními příklady z českého a slovenského prostředí dobře pobavíte.

📚 CESTA POKOJNÉHO BOJOVNÍKA - jeden neobyčejný příběh, který vám uchopitelně zprostředkuje zážitky za hranicí vědomí, Věřím, že vás osloví, ať už jste ezo fandové nebo spíše science-based lidé jako já.

📚 POKOJOVÉ ROSTLINY V PRAXI - jestli stejně jako já tápete v tom, jak se správně starat o své rostlinky, a chcete do toho dát víc, než jen "zalít ji, když vidím, že už fakt chcípe", tohle je ta pravá a dokonalá knížka pro vás.

📚 URBAN JUNGLE - jestli milujete krásné interiéry plné rostlin a hledáte inspiraci, jak si takový prostor nadesignovat i u sebe doma, tahle knížka je beze sporu jednou z nejhezčích, po jaké můžete sáhnout.