*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Kniha na téma “žít dobrý život” seskládaná z úryvků rozhovorů s výjimečnými osobnostmi, které tvoří 11 seberozvojových témat doplněných o vlastní pozorování a tipy autora knihy a moderátora podcastu Proti proudu, Dana Tržila.

Jsou knihy, které proletíte do týdne, a pak jsou takové, které čtete co nejpomaleji to jde - myšlenky z ní necháváte znít, informace vstřebávat a inspiraci pracovat. Takových knížek nemám mnoho, ale tohle byla rozhodně jedna z nich.

Musím smeknout před precizně vybranými rozhovory a zejména před jejich zpracováním - i když jsem už většinu z nich dříve slyšela přímo z podcastu, přesto jsem měla pocit, že je vidím úplně poprvé. Osekané o vatu s vydestilovanými top myšlenkami rezonovaly ještě o kus víc a jejich čtení moc hezky plynulo. A vlastně bylo super i to, že jsem si mohla dávat přestávky na zamyšlení nebo akci kdykoliv jsem chtěla, aniž bych musela pořád něco pauzovat :)

Miluju na ní i to, že mě přiměla číst o tématech z různorodých oblastí, které obvykle ve svém hledáčku zájmu nemám, a rozšířit mi tím zásadně obzor o nové pohledy na to, co může znamenat "žít dobrý život".

Pokud by se někdy chystalo další vydání, líbilo by se mi, kdyby dostal ještě o kus víc prostoru sám autor knihy, a to i za cenu ještě většího objemu knížky - 100 stran navíc by se už v tom počtu ztratilo a rozhodně by na ně měl co hodnotného dát.

Jinak pecka knížka - pro svou hloubku i šířku ji fakt moc doporučuju!

〰〰〰

📚 Kniha se zaslouženě dostala i do mého výběru TOP 10 + 2 knih roku 2023.