*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Knížku jsem si přečetla na doporučení od Pavla Morice - pokud se prý chci dozvědět něco o světě za hranicemi běžného seberozvoje, tahle kniha mi dokáže tento zážitek jednoduše zprostředkovat.

Protože jsem zatím daleka zkoumání "ezo" směru a zážitků za hranicí vědomí, s pokorou se nebudu k platnosti nebo neplatnosti toho, o čem kniha hovoří, vyjadřovat, protože o tomto světě vím absolutní prd. Není to ale ani potřeba - podstata knihy je pochopitelná, i když na těchto věcech neulítáváte, protože pokud jste k tomu, jak moc žijete v souladu sami se sebou, aspoň trochu vnímaví, dokážete poselství knihy podle mě uchopit i na racionální úrovni.

Příběhová forma knihy může a nemusí sednout - já jsem vyprávění o tom, co autor knihy díky setkání s jedním osvíceným pánem údajně zažil, uvítala. Přišlo mi, že mi knížka touto formou dokázala ukázat věci, které by se v běžné non-fiction literatuře těžko popisovaly.

Bez soudů toho, jestli si myslím, že je to všechno pravda a zda to má nějaký vědecký podklad, jsem knížku prostě jen nasála a nechala ji působit tam, kam už můj neokortex nevidí - a pocitově to byla hřejivá knížka, která bude ještě notnou chvíli znít.