*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Netroufám si sepisovat své dojmy z knihy jakkoliv sofistikovaně, protože beletrii přečtu tak jednu do roka. Nejsem odborník. Ale Karel Novotný, který knihu doporučil v únorové Knize měsíce, je. Na rozdíl ode mě má načteno, takže když Karel řekne, že je něco dobrý, tak je.

A... BYLO!

První třetinu jsem teda docela válčila s tím, že knížka má děj (světe div se u beletrie), takže obsahuje kromě moudrých myšlenek i nějakou výplň, ale to asi váš problém nebude 😀 Pak už jsem se ale konečně přepla a těžko jsem se od ní až do konce odtrhávala.

Měla tolik úrovní moudrých myšlenek a vlastně i věcí, které jsem se díky ní (a z ní) mohla naučit, až jsem čuměla! Jak to chodí na skupinových terapiích a proč je chtít vyhledat. Jak skupinu vést jako terapeut. Jak přistupovat ke smrti. Jak přistupovat k životu. Jak poznat sám sebe. Kde nalézat trvalé štěstí.

Informace, inspirace a motivace. Velmi inteligentní kniha. Po všech stránkách.

Možná dám občas té beletrii fakt trochu šanci…

〰〰〰

📚 Tato knížka se stala Knihou měsíce Února 2024

Vybral ji pro vás Karel "Mindless" Novotný, který je předním českým marketingovým expertem a specialistou na brand building. Za zmínku rozhodně stojí také Karlova kniha Neradost, která je hlubokým ponorem do života s depresí. Žánrově překračuje bariéry mezi beletrií, prózou a poezií a odráží Karlův osobní pohled na toto náročné životní období, které tak vydáním této knihy uzavřel.

Tady se dozvíte, proč byste si knihu podle Karla měli určitě přečíst: