*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Tahle knížka pro mě byla rozhodně největším překvapením letoška.

Má očekávání byla na začátku vskutku nízká (také jsem jejího autora předem varovala, ať si dobře rozmyslí, jestli mi chce recenzní výtisk opravdu poslat), protože seberozvojové knihy psané Čechy bývají často dosti slabé, tomuhle autorovi je navíc 26 let a ještě ke všemu knihu vydal samonákladem. To je obvykle kombinace předpovídající knižní smrt.

Mno, ne tak u téhle knížky.

Nejen, že je napsaná moc hezkým a čtivým jazykem, ale autor dokázal všechna témata spojená s vyčištěním hlavy popsat opravdu jednoduchým a velmi srozumitelným způsobem. Povedlo se mu tak vtěsnat spoustu moudrosti do jedné tenké knížky, kterou proletíte jako nic.

Ale vy ji nebudete chtít proletět - budete si chtít všechny ty techniky vyzkoušet, protože jsou popsány tak, že se prostě neudržíte.

Moc se mi líbilo, že knížka není pouhým souhrnem toho, co se dočtete jinde, ale je obohacena o vstupy českých odborníků na téma meditace, dechu, chladu, apod. a o autorovy zkušenosti, které jsou btw. delší a rozmanitější než ty moje.

Osobně bych ještě ráda viděla dotažení použití ne-ezo jazyka u asi dvou kapitol, proto dávám 4/5, ale slyšela jsem, že už se pracuje na 2. doplněném vydání knihy, včetně její audioverze, tak pevně věřím, že se časem na plný počet bodů bez problémů vyšplhá.

Za mě ideální čtení či dárek zejména (ale nejen) pro teenagery a lidi po dvacítce!