👍 Proč si ji přečíst: Pokud vám život, práce a neustálé povinnosti přerůstají přes hlavu, je na čase zpomalit a pokusit se vše zjednodušit. Kniha vám bude průvodcem a pomůže vám například se zjednodušením cílů, projektů, time managementu, emailu, denního režimu, práce s internetem atd. Srovnáte si funkčně svůj pracovní prostor (fyzický i virtuální), naučíte se zpomalit, žít zdravěji a to vše tak, aby to vydrželo natrvalo. Autor vás bude učit dvěma pravidlům jednoduchosti a šesti pravidlům produktivity. Připravte se však na to, že kniha není určená ke klasickému kontinuálnímu čtení - jde spíše o jakási skripta, která vyžadují, abyste zároveň naučené rovnou praktikovali.

❤️ Co mi dala: Já na podobných knížkách, a tím spíš těch od Lea Babauty, naprosto ujíždím, takže pro mě kniha znamenala klasickou dávku motivace pro ještě větší zlepšení mé efektivity práce, revize mých stávajících systémů a jejich vylepšení. A hlavně jejich osekání! Moc se mi líbí, že Leovy knihy nejsou o tom, jak toho zvládnout co nejvíc, ale naopak jak se naučit rozlišovat podstatné věci a ty nepodstatné eliminovat. Často si práci i život zbytečně moc komplikujeme a tahle kniha nabízí velmi rozumné zamyšlení nad tím, co skutečně je a není potřeba. A jak si následně to opravdu potřebné funkčně zorganizovat.

5 z 5: Kdybych měla říct hlavní myšlenku knihy, tak je to: "Jak se s méně dostat dále". Kniha je čtvrtou chybějící nohou k Leovým knížkám Zen a hotovo, Soustředění a Zen habits (pokud jste je ještě nečetli, vřele doporučuju!). Spousta skvělých rad a tipů, které skutečně fungují, a žádné zbytečné kecy kolem. Měly velký vliv na zlepšení kvality mého života a věřím, že dokážou být univerzálním pomocníkem pro každého, kdo chce nad svým časem (= životem) převzít kontrolu.

Pokud byste knihu nesehnali v tištěné formě, můžete si ji koupit i v audioverzi.