👍 Proč si ji přečíst: Chcete zhubnout, nabrat nebo zkrátka jen mít zdravé tělo, které má z hlediska stravy vše, co potřebuje? Tohle je rozhodně jedna z nejlepších knih, po které můžete sáhnout! Čtivou a nekomplikovanou formou vás provede vším, co potřebujete vědět pro to, abyste těchto svých cílů dosáhli. Po jejím přečtení budete chápat, proč pro zdravé fungování a dostatek energie potřebujete bílkoviny, sacharidy i tuky, v jakém optimálním poměru byste je měli vzhledem ke svým cílům a životnímu stylu přijímat a jak si podle toho svůj jídelníček jednoduše poskládat. Naučíte se spočítat si svůj denní příjem energie a vybírat si pro něj hodnotné zdroje potravin. Zjistíte, že zdravé stravování není o tunách zeleniny, malých porcích a zákazech. Že není o "dobrých" a "špatných" potravinách, ale o jejich správném množství. Že nejde o to nechat si od někoho koupit předražený jídelníček s omezeným množstvím potravin, a ten pak opakovat až do doby, než vám to začne lézt krkem. Díky informacím z této knihy zvládnete najet na nový režim úplně sami a stane se z toho váš přirozený životní styl. Budete mít rádi své tělo a budete se o něj starat s daleko větší láskou. A ono se vám za to odmění!

❤️ Co mi dala: Pro mě byla tato kniha totální life changer! Prošla jsem si v minulosti všema možnýma dietama, hladovkama, výčitkama z toho, že jsem si dala něco sladkého, obdobím přežírání střídané obdobím, kdy jsem jedla asi pět potravin, které jsem točila pořád dokola až do doby, než jsem se na ně nemohla ani podívat. Nevěděla jsem, jak lidské tělo funguje, chyběly mi elementární znalosti a nevědomě jsem tak ubližovala nejen své fyzické schránce, ale i té psychické. Strašně moc se mi na této knížce líbilo, jak jednoduše mi dokázala vše vysvětlit a pomoct mi v prvních krůčcích k celkové změně životního stylu. Kniha také víc než na cokoliv jiného dbá na dlouhodobou udržitelnost tohoto zdravého životního stylu, proto vás jako jedna z mála netlačí do žádného extrému typu cukr/sacharidy/tuk/nevímco je zlo, tohle a tohle jíst můžete a tohle nesmíte atd. Dá vám evidence-based informace o tom, jak metabolické procesy v těle probíhají, a vy se pak na základě toho sami kvalifikovaně rozhodnete, co konkrétně vyhovuje vám a vašim potřebám.

5 z 5: Za mě je tohle kniha, která by se měla řešit už na školách a kterou by si měl přečíst skutečně každý, nehledě na to, jestli aktuálně svou váhu a vzhled řeší nebo ne. O vzhledu je to totiž až na druhém místě. V první řadě je to o tom, aby naše fyzické schránky dostaly vše, co potřebují, a měly tak lepší imunitu, dostatek energie, nebyly nemocné a nosily nás po tomhle světě řadu dlouhých let. ...a aby se naše hlavy konečně mohly začít zaobírat úplně jinými věcmi než je tvar našeho těla 🙂