*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Naprosto přelomová knížka současné doby, která je absolutně must read pro každého, kdo nechce v rámci využití AI zůstat na chvostu.

Nicméně! Ono i pokud vás práce s AI z nějakého důvodu netankuje, stejně do ní jděte - je mnohem více o způsobu uvažování na tím, jak si nadeisgnovat svůj pracovní život, než o konkrétních technikáliích.

Pokud jste četli Čtyřhodinový pracovní týden, představte si podobný koncept, jen s novodobějšími informacemi a s mnohem větším zaměřením na pracovní stránku našeho života. Ale to proto, abychom už vlastně skoro nemuseli rozlišovat mezi pracovním a osobním životem: aby nás to, co děláme, bavilo tak moc, že už to ani nejde nazvat prací (odtud ten název "nepráce").

Abychom dokázali mnohem efektivněji využívat technologie a za méně času vytvořit mnohem více hodnoty. Nebo ji dostat k mnohem více lidem. Nebo naškálovat své podnikání do rozměrů, které by pro nás dříve byly z hlediska našich zdrojů nepředstavitelné. Nebo ušetřit peníze na místech, které pro nás nejsou tolik prioritní, a investovat je do skutečně podstatných věcí. Nebo delegovat to, co nás tolik nebaví.

No prostě - přečtěte si ji. To své si tam najdete všichni. Dnes i za několik let.

〰〰〰

📚 Kniha se zaslouženě dostala i do mého výběru TOP 10 + 2 knih roku 2023.