👍 Proč si ji přečíst: Tahle knížka má několik cílovek: firmy, které chtějí inovovat své procesy, IT oddělení, které pracuje na strategii postupné digitalizace firmy, management, který potřebuje přesvědčit lidi, aby přešli na nové technologie, jednotlivec, který chce fungovat efektivněji, a mohla bych ještě pokračovat... Tohle je zároveň výhoda i nevýhoda této knihy. Rozhodně se v ní dozvíte obrovské množství informací spojených s digitálními technologiemi, hacky a vychytávkami a jak je do firmy zavádět. Zároveň se ale může stát, že pro vás bude kontextově relevantní jen část knihy a zbytek se vás nijak nedotkne. Autor si je toho vědom a sám nabádá k tomu, aby čtenář v knize přeskakoval na "své" pasáže. Pokud ale předem nevíte, co je konkrétním obsahem kapitol a co tak pro vás opravdu může být užitečné, přeskakování vlastně není úplně možné a stejně si budete potřebovat projít knihu celou.

❤️ Co mi dala: Já byla bohužel z té skupiny, která v knize hledala zlepšení a hacky pro svůj osobní život, takže pro mě bylo překvapením, jak moc se knížka nakonec věnovala spíše firemnímu prostředí: kultuře, leadershipu, firemním procesům apod. Díky tomu jsem aspoň pochopila, co by mělo být důležitou strategickou rolí IT oddělení, a že by opravdu neměla být jen servisní částí organizace. Faktem ale je, že jsem na základě oficiálního proma knihy měla trochu jiná očekávání. Dozvěděla jsem se sice o několika užitečných aplikacích a postupech, které mi zjednodušily práci nebo život, ale i tak jsem byla ve výsledku trochu zklamaná, že jsem pro svůj osobní život nedostala z knihy víc.

4 z 5: Kniha vhodná primárně pro firmy a management, který má na starosti digitální inovace v rámci firemních procesů. Je vlastně škoda, že nevyšla ve dvou dílech: pro firmy a pro jednotlivce, protože autor by měl rozhodně co dát oběma těmto skupinám. Nic to ale nemění na tom, že je knížka nabušená informacemi, a pokud jste hlavní cílovka, budete z ní nadšení! Pro lidi z IT oddělení a management firmy je to must read!