👍 Proč si ji přečíst: Mám zkušenost, že toto je ten typ knížky, z níž si každý vezme to své, a vlastně se nakonec neshodnete, o čem vůbec byla 🙂 Někdo si ji přečte jen velmi povrchově a s tím, že by to sice bylo hezké moct pracovat jen 4 hodiny týdně, ale že by tohle u nás v ČR nikdy nešlo dosáhnout. Knížku pak odloží s tím, že šlo o motivační pohádku a to je vše. Pro někoho je však kniha nejrůznějším druhem inspirace: "Když to dokáže on, můžu taky!", "Jak by měl vypadat můj vysněný život?", "Co kdybych taky trochu zvolnil a věnoval se víc sobě?","Jak si můžu žít život víc naplno?". Někdo na základě této knihy udělá ve svém životě jen drobné změny, někomu pomůže převrátit život zcela naruby. Ať tak či onak, kniha vám může do života přinést zcela jinou kvalitu. Čím více během čtení svou mysl otevřete, tím více vám pak dokáže dát.

❤️ Co mi dala: Pro mě tehdy převratná kniha v tom, že jsem se poprvé velmi důkladně zamyslela nad vším, co dělám. Jestli to má nějaký význam, jestli mi to pomáhá někam směřovat. A kam že bych to vlastně vůbec ráda směřovala 🙂 Zjistila jsem, že mám velmi roztříštěný focus. Že dělám spoustu věcí, které mě nikam neposouvají a jen mi zabíjejí čas, a naopak se nevěnuji rozvoji v oblastech, kterým bych se v daný okamžik věnovat měla (a chtěla, jen už jsem zkrátka neměla kdy). Kniha mi pomohla formulovat mou osobní vizi a nastavit si kroky, jak se k ní postupně přibližovat. Díky tomu jsem byla schopná proškrtat seznam věcí, kterým aktuálně věnuji svůj čas, ale nepřináší mi příliš velkou hodnotu, a doplnit je o nové, které mi systematicky pomůžou k dosažení mých snů a osobních cílů. Musím říct, že od té doby využívám svůj čas daleko efektivněji, což ve výsledku znamená, že mám v sobě o mnoho větší klid, snadněji prioritizuju a celé mě to tak nějak víc baví.

5 z 5: Za mě jedna z nejvíc open minded knížek v oblasti work-life balance a tvorby osobní vize. Při ní jsem si do té doby nejvíc uvědomila, že žijeme jen jednou a že čas, který tu máme vyměřený, je omezený. Opravdu ho tedy chci strávit takhle?

📚 Tato knížka se stala Knihou měsíce Září 2022

Vybral ji pro vás odborník na podcasty, moderátor podcastu Proti proudu a autor stejnojmenné knihy Dan Tržil a tady se dozvíte, proč byste si ji podle něj měli určitě přečíst: