👍 Proč si ji přečíst: Tady by měli zbystřit všichni z vás, kteří cítíte nějakou dlouhodobější nespokojenost a chtěli byste svému životu dát nový směr. Případně pokud máte vy nebo váš potomek těsně po škole a jste v procesu rozhodování, kterým směrem se kariérně vydat. V knížce se dozvíte, jak si svůj život přetvořit tak, abyste v něm pociťovali větší spokojenost, využívali svých silných stránek a hlavně aby vás to, co děláte, bavilo. Naučíte se využívat základních principů design thinkingu - pojmenovat správně problém, navrhnout několik experimentů pro jeho řešení, otestovat je prostřednictvím rychlých levných prototypů, a následně je vyhodnotit, poučit se z chyb a stanovit si, co bude další krok. To vše v neustálých cyklech. Ze života se tak stává nekonečný řetěz her a experimentů, kterými se nejen bavíme, ale zásadně nám pomáhají i v procesu rozhodování - takto udělaná rozhodnutí jsou postavená na daleko solidnějších základech a eliminují pocity zpětných pochybností, jestli jsem opravdu zvolil správně.

❤️ Co mi dala: Co mi pomohlo nejvíc, byla kapitola věnovaná experimentu, kdy jsem si 14 dní měla sledovat, jakým konkrétním činnostem jsem se po celý den věnovala - u každé jsem si pak měla zhodnotit: 1. jak moc mě to bavilo (angažovanost) a 2. kolik energie jsem po skončení cítila (únava). Tohle pro mě byl totální game changer, protože jsem si poprvé uvědomila, že ne všechno, co mě baví, mi dodává energii (aha, proto jsem se občas cítila na konci dne tak vyčerpaná, přestože mám svou práci ráda), a taky, že se každá profese skládá z mnoha kvalitativně velmi odlišných činností, z nichž ne u každé využíváme svých silných stránek. Díky knize jsem tak začala pracovat na tom, aby můj pracovní den tvořila převaha takových činností, které mě baví a zároveň mě nabíjí.

4 z 5: Kniha je sice primárně zaměřená na pracovní oblast, ale prakticky se její koncept dá vztáhnout na obecný přístup k životu jako takovému. Pokud ve vás toto téma rezonuje, určitě stojí za přečtení, jen se připravte na spoooustu příběhů (klasický americký model knihy 3 příběhy:1 vysvětlení).