👍 Proč si ji přečíst: Jak už název napovídá, kniha je určena všem, kdo by se rádi dozvěděli něco o testování softwaru v agilním týmu. Počítejte s tím, že jde skutečně o základy - zcela jistě vás kniha nenaučí, jak software skutečně testovat, ale dokáže vám velmi hezky a jednoduše vysvětlit, jak k tématu agilního testování přistupovat z procesního a hlavně filozofického hlediska. Jedná se totiž o oblast, na kterou agilní týmy velmi často narážejí a nemávají ji správně uchopenou. Prakticky pak fungují "fake agile" způsobem, kdy testování přichází až na závěr celého vývojového procesu a od testerů se očekává jen finální zkontrolování funkčnosti nových featur, stejně jako je tomu u tradičního vodopádového přístupu. Pokud byste si tedy rádi zkontrolovali, zda to v týmu děláte správně, případně jak to dělat lépe, na knihu určitě koukněte - dozvíte se zde, jak agilní testování pojmout nejen z hlediska testera, ale také z hlediska celého vývojového týmu!

❤️ Co mi dala: Četla jsem knihu ve svých Scrum Masterovských začátcích, kdy mi pomohla ujasnit nejen vše výše zmíněné, ale taky mi jako člověku bez technického backroundu umožnila zorientovat se v základech testování jako takového. Dokázala jsem tak díky obojímu tým daleko lépe podpořit ve správném a funkčním nastavení tohoto procesu. A také v nastavení našich hlav - což byl získaný benefit ze všeho největší!

3 z 5: Přestože má kniha svou hodnotu, dá vám opravdu jen základní pochopení a vhled do problematiky agilního testování. Pokud by vás tato oblast zajímala více komplexněji, mrkněte na knihy "Agile Testing" a "More Agile Testing", ty už však obě existují pouze v angličtině.

Tato kniha je vydána pouze ve formě ebooku a aktuálně je ke stažení na webu autora Jarka Procházky zde: www.differ.cz (sekce E-knihy).