👍 Proč si ji přečíst: Dozvíte se, jaké všechny odpovědnosti, dovednosti a kompetence jsou obsaženy v roli Scrum Mastera. Co se od něj očekává a co je jeho ultimátním cílem. Seznámíte se s mnoha užitečnými koncepty, které vám pomohou posunout se v rámci této role o kus dál. Získáte představu, jak pracovat nejen na sobě, ale jak posunovat směrem k efektivnějšímu a radostnějšímu fungování i tým a celou firmu. Kniha je užitečné čtení nejen pro Scrum Mastery, ale také pro všechny, kteří se nachází v nějaké leaderské pozici a chtějí podpořit samostatnost a zodpovědný přístup svých lidí!

❤️ Co mi dala: Kniha mi zcela zásadně rozšířila vnímání škatulky "Scrum Master" z "týmové asistentky" na "change managera" pro celou firmu. Dodala mi kuráž nebát se změny navrhovat a prosazovat. Posunula jsem se díky ní ve své práci o několik levelů výš a získala hrdost na to, že roli Scrum Mastera můžu vykonávat.

5 z 5: Kniha, kterou každému začínajícímu Scrum Masterovi doporučuji k přečtení mezi prvními. Jediná svého druhu v takové komplexitě na trhu. Navíc jako jedna z mála knih určených pro Scrum Mastery vyšla i v češtině. Pokud tuto roli vykonáváte, považujte ji za povinnou literaturu 🙂