👍 Proč si ji přečíst: Přečtěte si ji, pokud v hlavě nosíte nápad na vlastní projekt, produkt nebo službu a nedaří se vám přimět začít tuto ideu realizovat. Kniha je mladším sourozencem knížky Jak dělat, co vás baví, a dostat za to zaplaceno - ta se věnovala spíše pomoci při hledání a zpracování onoho nápadu, na kterém můžete vydělat, zatímco tato kniha je již o něco více zaměřená na jeho samotnou realizaci. Můžete si ji představit jako 30denní návod, podle kterého když budete den za dnem postupovat, opravdu pak na konci získáte prototyp něčeho, co se může stát vaším novým zdrojem obživy. Autor se inspiroval ve způsobu fungování startupů a aplikoval principy agility a design thinkingu do cvičení, které vám pomohou posouvat realizaci vašeho nápadu krok za krokem dopředu. Kniha také velmi dobře pracuje s lidskou psychikou a sklonem k prokrastinaci, čímž se zároveň stává i jakýmsi koučem, který vám pomůže ve vašem díle vytrvat až do zdárného konce.

❤️ Co mi dala: Pro mě obrovsky nápomocná knížka! Přestože principy, na nichž jsou jednotlivé kroky postaveny, znám a sama je na svých školeních učím, umět si je převést do vlastní praxe je úplně jiná disciplína. Milovala jsem chvíle s touto knihou! Nejela jsem podle ní úplně každý den, ale ukrajovala ji po částech - kdykoliv jsem měla nějaký den pár hodin volno, sbalila jsem knížku, notes a další propriety a šla si užít chvilku sama se sebou do kavárny. Tady jsem si vždycky u šálku něčeho dobrého přečetla jednu kapitolu a rovnou se dala i na plnění cvičení, které v ní byly. Nejen, že jsem tak nakonec skutečně svůj projekt zhmotnila, ale ještě jsem si to při tom náramně užila!

5 z 5: Užitečná kniha, jen je fakt dobré si ji přečíst, až když skutečně chcete něco reálně rozjet nebo vytvořit. Pokud si ji totiž přečtete jen tak, aniž byste během toho na svém projektu skutečně aktivně pracovali, nevyužijete její plný potenciál, který je zejména právě v tom jejím aktivním koučinku. Pokud to ale se svým nápadem myslíte vážně, tak ji fakt vřele doporučuju!