👍 Proč si ji přečíst: Pokud si potřebujete napsat vlastní web a nechcete nebo nemůžete utrácet za copywritera, tahle knížka pro vás bude mít cenu zlata. Knihy o copywritingu často nebývají pro laiky úplně nápomocné, protože jsou určené pro profesionální textaře a řeší tak trochu jiné věci a na jiné úrovni, než byste jako "necopík" potřebovali. TATO knížka je však opravdu psaná pro lidi mimo obor, kteří se zkrátka jen chtějí naučit psát obstojné online texty pro svůj web nebo blog. Obsahuje hodně názorných příkladů a velmi praktických fíglů a navrch vám ještě přidá pár tipů kam texty na stránce umístit, aby doslova v pravý čas zvaly k přečtení.

❤️ Co mi dala: Do doby, než se mi do rukou dostal tento kousek, jsem měla s marketingovými a copy knížkami ten samý problém: přečetla jsem si je a buďto jsem stejně nakonec nevěděla, jak získanou teorii přenést do své konkrétní praxe, nebo pro mě byla půlka informací irelevantních, protože se věnovaly textařině pro firemní weby. A promovat něčí vysavač nebo psát vlastní web či blog, který má být zároveň i vyjádřením mé osobnosti, to jsou prostě úplně jiné disciplíny. Rozdíl v nich nevidí možná zkušený textař, ale mně to teda problémy dělalo. Dlouhé měsíce. Až do doby, než jsem narazila na tuto knihu. Ne, že by mě sama o sobě spasila, k tomu byly potřeba ještě i další věci, ale posunula mě kupředu fakt mílovými kroky.

⭐ 5 z 5: S ohledem na všechny texty, které jsem doposud o tvorbě webu přečetla, tato kniha pro mě byla spolu s trilogií Pište jako copywriter z hlediska copywritingu nejvíc nápomocná. Nejméně ze všech totiž trpěla profesní slepotou - autor se skutečně dokázal vžít do člověka mimo obor, který ví o psaní webů absolutní prd. Díky ní mi konečně docvakla spousta teorie. Přirovnala bych to asi takhle: kdyby to byla knížka o šachu, fakt bych po jejím přečtení věděla, jak je hrát!