👍 Proč si ji přečíst: Osobní příběh autorky knihy (herečky, moderátorky a teď už především sběratelky extrémních sportovních zážitků), která se vydala na svůj již několikátý charitativní běh. Tentokrát si pro něj vybrala trasu GR 11, která vede v délce 880 km a převýšením více než 42 000 m napříč celými Pyrenejemi. O Lence se ví, že má Pyreneje ve velké oblibě a velmi se na tento přeběh těšila. Jaké však bylo její překvapení, když její 18denní cestu provázela a jen samá smůla a extrémní počasí - v nížině neustávající deště a nahoře v horách mráz a hromady sněhu (v září!). Zima a déšť prověřily morál nejen Lenky, ale také jejího organizačního týmu, takže pokud rádi čtete o útrapách druhých, tím spíš když jsou spojeny s během a extrémními sportovními výkony, pak takhle knížka čeká právě na vás!

❤️ Co mi dala: Musím říct, že Lenčina první knížka "Najdu odvahu" mi z hlediska seberozvoje dala víc. Přišla mi nějaká víc propracovaná. U této knihy jsem se nejvíc bavila nad konflikty uvnitř Lenčina organizačního týmu - bylo pro mě zajímavé sledovat rozdíl mezi tím, jak to u všech vypadalo ve storíčkách na Instagramu a co se tam v zákulisí ve skutečnosti dělo. Klasickou "Lenku" s jejími inspirativními myšlenkami jsem poznala až na několika posledních stranách knížky a vlastně ani tam to pro mě tentokrát nějak nebylo ono...

⭐ 3 z 5: Tahle knížka byla fakt spíš Lenčiným zápisníkem zážitků než seberozvojovou knihou. Což je v pořádku. Nikdo neřekl, že i tato knížka musí být pojatá stejně jako ta první, šlo jen o má očekávání. V tomto případě bych ale tedy knihu doporučila spíše lidem, kteří rádi chodí do hor, běhají ultra nebo je baví číst zápisky z cest. Jako seberozvojovou knihu tentokrát už tolik ne.