👍 Proč si ji přečíst: Název FuckUp Nights už jste patrně někde zaznamenali - jedná se o pravidelné přednáškové večery, na kterých pozvaní řečníci sdílí své životní neúspěchy, pády a selhání. A právě přepisy těch nejlepších vystoupení tvoří základ této knihy. Najdete zde 42 příběhů známých a úspěšných osobností ze světa podnikání, showbusinessu, kultury a dalších oblastí. Ty jsou doplněné o několik odborných analýz expertů, které se nějak týkají neúspěchu - toho, jak jej vnímáme, jak s ním pracujeme, apod. A proč si knížku přečíst? Pokud byste si ji přečetli jen proto, aby se vám ulevilo, že nejste jediní, komu se dějí blbé věci, pak by to bylo trochu škoda. Každý z příběhů v sobě totiž skrývá ponaučení. Je to jako když se můžete koncentrovaně učit z chyb mnoha úžasných lidí. Proto jde konec konců o seberozvojovou knihu a ne o sbírku povídek 🙂

❤️ Co mi dala: Pro mě nijak zásadní kniha, nicméně některými příběhy a jejich poselstvím osobně přínosná. Asi nemá význam psát, které konkrétní příběhy mě čím zaujaly, protože to stejně bude mít každý jinak a každá strunka zarezonuje jinde. Ale obecně jsem se snažila zformulovat si pro sebe u každého příběhu vždy aspoň v jedné větě, co si z toho beru pro sebe. Jako např. "Nikdy nedělej business s kamarádem.", "Na prvním místě je život, až pak práce.", "Zdraví máš jen jedno." atp.

⭐ 3 z 5: Oddechová nekomplikovaná knížka. Příběhy jsou z různých oblastí osobního i pracovního života, což je na jednu stranu super, protože si tam každý najde to svoje, na druhou stranu to s sebou nese i to, že ne každý příběh ve výsledku třeba tolik zaujme. Určitě to však byl velmi příjemně strávený čas!