👍 Proč si ji přečíst: Obsah knihy zcela odpovídá jejímu názvu - není primárně o investování, i když i na to v ní dojde, ale je především o samotné roli investora. Dozvíte se, co to obnáší stát se investorem, co potřebujete do začátků, jak se sebou pracovat z psychologického hlediska, jak vypadá denní práce, seznámíte se s různými filozofiemi investování a získáte několik praktických rad a tipů, jak postupovat. Knížka je něco jako učebnice předmětu "Úvod do investování", u které víte, že vás pak čeká ještě několik dalších semestrů, než ten obor fakt aspoň trochu pochopíte. A ta komplexita obsažená v knize vás pak buďto odradí nebo ve vás začne bít investorské srdce. Pokud se ve vás však investor nakonec skutečně probudí, získáte zde dobrý odrazový můstek pro další studium.

❤️ Co mi dala: Byla jsem trochu zklamaná z toho, že je její název skutečně doslovný - čekala jsem, že se naučím především to, jak s investováním začít, co pro to potřebuju, jak si spočítat, kolik mám do investic dát, do jakého druhu investic pro začátek jít, apod. To vše jsem zde nalezla spíše jen okrajově. Ale je fakt, že jsem díky knize zjistila, že je role investora daleko komplexnější, než jsem si myslela, že je to povolání jako kterékoliv jiné se vším, co k tomu patří, a také to, proč to nemůže dělat každý. Nebo rozhodně ne jen tak od stolu.

4 z 5: Pro nováčka v oboru jde myslím o skvělý úvodní vhled do toho, co by to obnášelo, stát se investorem. Počítejte však s tím, že ji nelze úplně moc číst jako knihu, ale že jde opravdu spíše o podklad ke studiu. Pokud však neuvažujete o tom, že byste se stali skutečným investorem, ale prostě jen někam chcete dát své peníze, aby úplně nestály ladem, bude pro vás knížka patrně až příliš popisná, špatně čitelná a se zbytečně pokročilou terminologií a úrovní informací.