👍 Proč si ji přečíst: Pokud chcete získat základy finanční gramotnosti a zároveň preferujete seberozvojové knihy psané formou beletrického vyprávění, tato miniknížka by se vám mohla líbit. Obsahově se v ní dozvíte velmi podobné principy jako v knize Bohatý táta, chudý táta, jen v daleko zhuštěnější kapesní formě. Autor v knize vypráví několik příběhů ze starého Babylónu, na kterých demonstruje základní finanční poučky (odkládání peněz na horší časy, nechat peníze vydělávat, dobře si rozvážit, kam peníze investovat, apod.). V zrychlené a čtivé formě si tak můžete ujasnit, jestli i z vás jednou bude takový "nejbohatší muž v Babylóně" nebo se k této kariéře ve vašem případě ještě ani zdaleka neschyluje 🙂

❤️ Co mi dala: Knížka je opravdu hodně jednoduchoučká a obsahuje skutečně velmi základní pravidla finanční gramotnosti, takže pro mě byla spíš jen takovým mentálním cvičením, abych si osvěžila, zda se všemi důležitými pravidly řídím a pokud ne, tak co je potřeba zlepšit. Ale její čtení mě bavilo - příběhy hezky plynuly a na to, že se autor narodil v roce 1874, je kniha neuvěřitelně nadčasová.

3 z 5: Příjemné rychlé čtení s poučením vhodné na delší cestu vlakem nebo při dlouhém posezení v kavárně. Nic převratného, jen základní principy finanční gramotnosti, ale i ty si stojí za to jednou za čas připomenout. Kniha mi přijde super pro děti nebo fakt naprosté začátečníky, pro které bude i informace o tom, že si mají odkládat část příjmu stranou, převratným lifehackem 🙂 Pokud byste se však skutečně rádi naučili se svým majetkem nějak sofistikovaněji hospodařit, bude to chtít určitě nějakou obsáhlejší knihu, která vám i řekne, jak konkrétně na to.