👍 Proč si ji přečíst: Kniha vám napoví, jak se zbavit rozptylování, jak věci zjednodušovat a jak získat lepší soustředění. To vše proto, abychom se mohli ponořit do hluboké práce, vykonávali ji kvalitněji, efektivněji, bez rušivých vlivů a hlavně abychom ji vůbec měli prostor dělat🙂 Do osobního života pak soustředění přináší více klidu a větší jednoduchost, což má mimo jiné i pozitivní vliv na hladinu naší denní energie. Pokud si připadáte roztěkaní, vyšťavení a nedokážete se soustředit na jednu věc pořádně, pak by kniha mohla být skvělým rádcem právě pro vás!

❤️ Co mi dala: Získala jsem spoustu velmi praktických tipů, které mi pomohly poměrně markantně snížit množství rušivých vlivů v mém okolí. Je to knížka, ke které se ráda vracím. Lea Babautu mám jako autora moc ráda - líbí se mi, jak praktické rady dokáže dát, jak jednoduše a s jakou laskavostí píše a mám ráda i jeho osobní příběh. Díky této knížce jsem se o něj začala zajímat jako o autora - do té doby to byl jen ten chlápek, co zjednodušil GTD (kniha "Zen a hotovo"), od této knihy už to byl ten chlápek, od něhož si chci přečíst všechny knížky!

5 z 5: Kniha sama o sobě je velmi poklidným a moudrým čtením - doslova při ní cítíte, jak se vám do těla a duše začíná rozlévat klid. Leo Babauta v souvislosti s tématy obsaženými v knihách Soustředění a Zen a hotovo vydává pravidelné články na svém blogu https://zenhabits.net/ - velmi doporučuji na něj alespoň čas od času zavítat a zase se od něj nechat trochu poladit 🙂