Online kurz, který slibuje, že vás během 20 hodin naučí číst 2x efektivněji.

A já můžu potvrdit, že to funguje, protože jsem začínala s ubohými 184 slovy/min a po základních 14 lekcích jsem skončila na 368 slovech/min.

Jak to funguje

Každý den po dobu 14 dnů děláte na webové stránce kurzu zábavná cvičení, která zaberou asi 30 min denně. Můžete ale, stejně jako já, postupovat i po menších částech a délku kurzu si tím prodloužit. Zároveň máte možnost dělat si i dobrovolná cvičení navíc, abyste dosáhli ještě lepšího výsledku, čímž se vám doba strávená kurzem také nutně prodlouží.

V základu mají všechna cvičení dvoje zaměření:

  1. Rozšíření počtu znaků, které dokáže vaše oko zachytit v jeden moment
  2. Zefektivnění toho, jak rychle mozek dokáže text zpracovat, aniž by docházelo ke snížení pochopení nebo zapamatování přečtených informací.

👍 V čem mi kurz pomohl

Co se týče čtení knih, osobně mi nevyhovuje číst je takto rychlým tempem. I nadále miluju číst je pomalu - vnímat je, vychutnávat, vstřebávat.

Rozhodně však nyní dokážu daleko rychleji proletět texty, u kterých potřebuju jen rychle získat informaci a zase se pohnout dál - články, ebooky, apod..

V čem mi ale kurz v rámci čtení knih obrovsky pomohl, je to, jak mi zlepšil míru pozornosti. Dokážu ji teď udržet daleko déle, pomaleji se unavím a tudíž toho i více přečtu. Zároveň se mi o dost méně stává, že bych se v textu musela při čtení vracet kvůli častému odbíhání myšlenek.

👎 Co by se dalo na kurzu zlepšit

Pro mě osobně bylo nejtěžší prokousat se začátkem, protože to uživatelské rozhraní ani onboarding nejsou úplně top strop.

Také pro mě bylo náročné najít s malým prckem vhodnou dobu na cvičení, kdy bych byla úplně nerušená a moje hlava ještě aspoň trochu fungovala. Kurz se totiž nedá absolvovat na mobilu, což mi mé možnosti značně osekalo.

Jakmile jsem si ale vyzkoušela první cvičení, pochopila, jak to všechno probíhá, a našla si rutinu, která mi seděla, už to fičelo bez problémů.

ℹ️ Info

Více o kurzu se dozvíte ZDE. Cenově vychází na 2 990 Kč, studenti mají slevu 50%.