👍 Proč si ji přečíst: Klidná kniha, pohlazení po duši. Autor je velmi úspěšný polárník, který si na svých dosavadních cestách užil ticha asi víc než kdokoliv z nás za celý život. V knize přináší 33 filozofických zamyšlení nad tím, co je ticho, co pro nás znamená a jak důležité pro kvalitu našeho života je. Knížka má podtitul "Proč zavřít dveře před hlukem světa" - pokud potřebujete zpomalit, oddechnout si nebo možná i udělat hluboké zastavení, kniha vám v tom bude laskavým společníkem.

❤️ Co mi dala: Právě přesně tohle něžné pohlazení a hluboké zastavení. Knížku jsem si vzala na dovolenou, což se nakonec ukázalo jako dokonalé spojení - měla jsem víc prostoru se do knížky opravdu hluboce ponořit a dovolenou jsem si díky nabytému vnitřnímu klidu daleko intenzivněji užila. Zajímavé mi nakonec přišly nejen myšlenky z knihy, ale i osobnost, život a způsob uvažování jejího autora. Je to vskutku hustý pán.

4 z 5: Dala bych i 5, ale oproti jiným knížkám tato pro mě osobně nebyla až tak zásadní. Je to prostě opravdu moc hezká knížka. Na 5 bych ale potřebovala, aby se ve mně díky ní pohnulo něco víc. Byla to pro mě ale rozhodně královna mezi oddychovkami a pokud rádi hloubáte a filozofujete, moc její přečtení doporučuju. A na dovolenou ideálka!