*Tento kousek ještě na svou plnou recenzi čeká. Zatím k vám letí alespoň mé první dojmy ihned po přečtení:

Nakonec velmi kvalitní leadershipová kniha. Dokonce mi ani nevadilo její zasazení do sportovního světa basketbalu, který mě jinak vůbec nezajímá.

Za mě jen trochu škoda té první třetiny, která mi do knížky prostě nezapadala - přestože sama o sobě také hodnotu měla, působila na mě, jako by ji autor psal pro zcela jiné publikum nebo minimálně pro zcela jiné rozpoložení jejich mysli.

Shodou okolností jsem byla vhodné publikum v obou případech, ale chtít po mě, abych ve třetině knihy udělala tak velký mentální hop, kdy se přesunu od budování sebedisciplíny a sebedůvěry k tomu, jak správně vést lidi a budovat firemní kulturu, to už bylo i na mě trochu moc. Za mě zkrátka tenhle koncept skládání knihy z několika příliš odlišných rovin pojetí daného tématu čtenářsky moc nefunguje. Buďto to chce zvolit (v tomto případě) jiné řazení kapitol, nebo napsat ty knihy dvě.

Takže moje doporučení zní: opravdu velmi zdařilá knížka pro začínající lídry o tom, jak vybudovat skvělý tým a organizační kulturu, a moc ji doporučuji k přečtení (ať už se pohybujete v oblasti byznysu nebo sportu). Počítejte jen s tím, že se k tomuto tématu vlastně dostanete až od šesté kapitoly s názvem Vize - do té doby budete zatím bez kontextu ladit svou osobnost. Nebo osobnost členů vašeho týmu? Kdo ví…