👍 Proč si ji přečíst: Kniha se dá brát jako takový úvod do témat jako je odemykání lidského potenciálu, práce s vlastním prožíváním, přijímání sebe sama a time management. Vzala myšlenky z různých knížek osobního rozvoje a ve zkratce je zde shrnula do několika kapitol (ne vždy s citací). Pokud jste četli nějaké knihy, které se věnovaly těmto tématům již více do hloubky, kniha pro vás bude jen lehkým zopakováním. Pokud tato témata teprve objevujete, můžete zde získat inspiraci, po čem se pak někde pídit více.

❤️ Co mi dala: Největší hodnotu pro mě měla kapitola, která se zabývala právě samotnými hodnotami. Pomohla mi si je sepsat a zpracovat tak, že s nimi můžu teď dál ve svém životě účinně pracovat a vědomě na nich stavět. Oceňuji, že v knize autor otevřeně sdílí také své osobní hodnoty - způsob jejich zpracování může někomu pomoct jako dobré vodítko, jak si podobné cvičení udělat.

3 z 5: Takhle. Ta knížka byla určitě psána s dobrým záměrem a není chybou si ji přečíst. S čím mám u ní trošku problem, je to, že jde hodně po povrchu a naléhavost svého sdělení se autor snaží podpořit spíše ráznou a peprnou mluvou než hlubším vysvětlením. Je to jako by vám manažer zadával úkoly, které máte dělat, a jen tak v rychlosti vám vysvětlil proč. Nicméně ty úkoly jste pak plnili jen proto, že vám to řekl dostatečně důrazně, ne proto, že byste v tom vy sami až tak viděli pro sebe nějakou hodnotu. Bude tedy hodně záležet na povaze čtenáře, jak moc mu tento přístup vyhovuje.